Sorteren op Sluiten

Speelgoed voor knaagdieren

Omdat het belangrijk is dat je kleine knaagdier elke dag actief bezig is, is het interessant om hem voldoende speelgoed te geven.

Meer

Speelhuisjes is het ideale stuk speelgoed en decoratie in  één. Deze leuke huisjes zijn er in verschillende soorten en maten en zijn er voor je knaagdier om zich lekker in te verschuilen of in te spelen en ravotten. Ladders, schommels, wip, hangmat, ... enorm veel accessoires waarme hij zich uren kan bezig houden.

Agility en obstakels voor knaagdieren en konijnen

Ontwikkel de agility van je klein gezelschapsdiertje via obstakels: je diertje zal enorm veel kunnen bewegen en zich tegelijkertijd amuseren.

{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Speelgoed voor knaagdieren

 zijn dynamische huisdieren, die gestimuleerd moeten worden om hun mentale en fysieke gezondheid te behouden. In de natuur klimmen, rennen, knagen en graven ze. Om je knager in vorm te houden, zijn daarom verschillende soorten speeltjes speciaal ontworpen.

Knaagdierenspeelgoed: wat voor nut?

Het handhaven van mondhygiëne en de fysieke conditie van je knaagdier hangt ook af van de omgeving. Door dit laatste via spelletjes te verrijken, breng je je huisdier geluk, welzijn en een goede fysieke conditie.

Hoe een speeltje kiezen voor je knager?

Grootte dierAfhankelijk of je dier klein (bijv. Hamster) of groot (bijv. Konijn) is, verschillen de opties. Het is daarom belangrijk om bij het maken van je keuze rekening te houden met deze factor.
Fysieke behoeftenNiet alle knaagdieren hebben precies dezelfde mentale en fysieke behoeften. Met bepaald speelgoed kan je dier echter oefenen, knagen of zijn intellect stimuleren. Dit criterium moet daarom in overweging worden genomen tijdens je selectie.
Vorm en materieOp esthetisch vlak variëren de aangeboden modellen sterk (tunnel of wiel), evenals de materialen waaruit ze bestaan ​​(hout, touw, stro ...)

Verschillende soorten speelgoed voor knaagdieren

  • Tunnels: In het wild graven knaagdieren heel graag. In tunnels kunnen ze zich verstoppen, rusten en plezier maken.
  • Speelplaats: Naast een leuke toevoeging aan het interieur van je knaagdier, zal een speeltuin hem op vele manieren laten klimmen, verbergen en plezier hebben!
  • Loopwielen: loopwielen of looprad geven je huisdier de mogelijkheid om stoom af te blazen terwijl ze in vorm blijven.
  • Knaagspeelgoed: Dit soort speelgoed helpt je ​​kleine knager om optimale mondhygiëne te behouden.
  • Ballen: Ballen voor knaagdieren vermaken je huisdier en laten hem zijn tanden verzorgen.
  • Brugjes en ladders: Deze apparaten geven je huisdier de mogelijkheid om te klimmen en zijn klauwen te vijlen terwijl ze plezier hebben.
  • Intelligentiespeelgoed: Het speelgoed stimuleert de intellectuele activiteit.
  • Speelgoed voor konijnen
  • Springobstakel: Obstakels verbeteren de behendigheid en het springvermogen van je knaagdier door lichaamsbeweging te bevorderen.