-5€ gratis op je eerste bestelling, met code GELUK
-5€ gratis op je eerste bestelling, met code GELUK
Actieve filters:
Wis filters
Sorteren op Sluiten

Kattenbrokken

Kattenvoer moet compleet en evenwichtig zijn en perfect de dagelijkse behoeften van je kat vervullen.

Meer
Terug
Omhoog
BONNES AFFAIRES

Je kat heeft compleet en aangepast voer nodig zodat hij de hele dag door kan spelen. Ook moet zijn vacht en huid beschermd worden. Kattenvoer voor volwassen katten is ontwikkeld om aan de specifieke behoeften van je kat te voldoen, vooral als hij veel buiten leeft. 

Na de sterilisatie heeft je kat aangepast kattenvoer nodig. Voer voor gesteriliseerde katten zijn "light" en beperken de gewichtstoename van je kat. Het helpt ook bij het goed functioneren van de nieren.  

Kittenbrokken Bekijk meer

Je kitten heeft aangepast voer nodig voor een goede groei en ontwikkeling. De kittenbrokken die je hier vindt zijn perfect om je kitten alle nodige voedingsstoffen te geven die hij nodig heeft.  

Graanvrij kattenbrokken verminderen het risico op allergieën en verbeteren de spijsvertering. Ze zijn daarom geschikt voor alle katten, ook voor gevoelige katten. 

Oudere katten hun energieverbruik is lager dan bij volwassen katten. Het is belangrijk dat ze hun spiermassa en immuumsysteem goed houden. Het senior kattenvoer is hier speciaal op aangepast zodat je kat in volle vorm blijft. 

Biologisch eten is niet alleen goed voor de mens, het is ook goed voor je kat. Ons team van experten maakten een selectie van biologisch kattenvoer. Met natuurlijke ingrediënten draag biologisch kattenvoer bij aan een gezond dieet. 

Een binnenkat verbruikt minder energie dan een buitenkat. Lichtere voeding is dus meer geschikt voor hem. Brokken voor binnenkatten zijn speciaal aangepast aan deze levensstijl. 

Het kattenvoer ter bestrijding van haarballen vermindert de vorming van haarballen. Dit type kattenvoer wordt vaak aangeraden bij binnenhuiskatten. 

Zorg je liefste poes en hou je budget onder controle met deze voordelige kattenbrokken. Zoomalia heeft voor jou een selectie gemaakt van betaalbare kwaliteitsbrokken. Want wij vinden dat elke kat een gezond en gelukkig leven verdient, zonder dat dit een fortuin kost!  

Natvoer is essentieel voor de kat. Het helpt om bepaalde urinewegaandoeningen te voorkomen. Het wordt aanbevolen om het elke dag aan je kat te geven.

Tips 2024 : Kattenbrokken

Chat croquettes

Kattenbrokjes zijn een hoofdvoeder voor veel katten en vormen een compleet en uitgebalanceerd dieet, mits het goed is afgestemd op hun behoeften en eisen. Gesteriliseerde katten mogen dus niet op dezelfde manier worden gevoerd als kittens. Hiervoor is het belangrijk om hem ​​voer op maat aan te bieden dat perfect in zijn dagelijkse voedingsbehoeften voorziet.

Welke kattenbrokken kies ik voor mijn kat?

quality sens
Het is vooral belangrijk om bijzondere aandacht te besteden aan de kwaliteit van het eten. Katten zijn vleeseters en hebben daarom voeding nodig die rijk is aan hoogwaardige dierlijke eiwitten. Om zo goed mogelijk aan hun natuurlijke behoeften te voldoen, zou het slechts een paar koolhydraten moeten bevatten, waardoor we de voorkeur geven aan gevarieerd graanvrij voedsel, ook nuttig in het geval van gevoelige katten.

Ten slotte is het raadzaam om te kijken naar de lijst ingrediënten om hun kwaliteit en hun totale aandeel binnen het recept te kunnen inschatten, en om de analytische samenstelling van het voedsel te bestuderen om zicht te hebben op het niveau van eiwitten of nogmaals, het aspercentage, een zeer belangrijke gegevens bij katten.

Naast de goede kwaliteit van het voer, moet het ook perfect zijn aangepast aan de behoeften van de kat, in het bijzonder volgens de drie belangrijkste criteria:
quality_sens.jpeg

Het is vooral belangrijk om bijzondere aandacht te besteden aan de kwaliteit van het eten. We kunnen dus de kattenbrokken onderscheiden in prelium voedingsmiddelen en goedkopere kattenbrokken. 

Een kat is een carnivoor en heeft daarom voeding nodig die rijk is aan dierlijke eiwitten van goede kwaliteit. Om zo goed mogelijk aan zijn natuurlijke behoeften te voldoen, mag het slechts weinig koolhydraten bevatten, waardoor we de voorkeur geven aan graanvrije voedingsmiddelen, die ook nuttig zijn in het geval van gevoelige katten. 

Ten slotte is het raadzaam om kennis te nemen van de lijst van ingrediënten, om hun kwaliteit en hun totale aandeel binnen het recept in te schatten, en om de analytische samenstelling van het voedsel te bestuderen om zicht te krijgen op het eiwitgehalte of nogmaals, de asgehalte, zeer belangrijke gegevens bij katten.

Naast de goede kwaliteit van het voer, moet het ook perfect zijn aangepast aan de behoeften van de kat, in het bijzonder volgens de drie belangrijkste criteria:

Leeftijd Tijdens de verschillende stadia van zijn leven heeft een kat niet dezelfde voedingsbehoeften als een kitten, volwassen kat of senior. Als een kitten energie en voedingsstoffen nodig heeft die precies gedoseerd zijn voor zijn groei en ontwikkeling, heeft een oudere kat ondersteuning nodig, zowel in termen van zijn fysieke vorm als het behoud van zijn essentiële functies.
LevensstijlIndoor of outdoor kat? De behoeften van je kat zijn grotendeels afhankelijk van zijn levensstijl en zouden je daarom moeten leiden naar het meest geschikte dieet om eraan te voldoen.
BehoeftenEen gesteriliseerde kat heeft bijvoorbeeld niet dezelfde behoeften als een niet-gesteriliseerde kat. Ten slotte kan het ook een kwestie van pathologie zijn.

Verschillende types kattenbrokken

 • Volwassen katten: Perfect uitgebalanceerde brokjes om in de voedingsbehoeften te voorzien en bij te dragen aan de goede gezondheid van volwassen katten.
 • Gesteriliseerde katten/katten met overgewicht: Sterilisatie kan zowel tot gewichtsproblemen als tot urineproblemen leiden. Het is daarom belangrijk om de voorkeur te geven aan magere voeding om je kat te helpen zijn gezond gewicht te behouden.
 • Kitten: Speciaal aangepast voor een harmonieuze groei en een goede ontwikkeling van de kitten.
 • Oudere katten: Voedsel met weinig vet, maar rijk aan vezels en energie om de oudere kat in zijn dagelijks leven te ondersteunen en te voorkomen dat hij aankomt.
 • Gevoelige katten: Droogvoer geschikt voor katten met gevoelige huid of met een gevoelige spijsvertering.
 • Graanvrij: Deze komen het dichtst bij het dieet van deze vleeseters
 • Natuurlijk: Natuurlijke componenten voor superieur smaakplezier en een onmiskenbaar gezondheidsvoordeel.
 • Indoor katten: Binnenkatten zijn minder actief en vatbaar voor haarbalstoornissen, dus hebben ze juiste voeding nodig om gewichtstoename te voorkomen en om hun darmtransit goed te laten functioneren.
 • Raskatten: Voeding aangepast aan elk ras
 • Haarballen: Een dieet dat rijk is aan eiwitten en vezels om de vorming van haarballen in de maag van de kat te voorkomen en hun natuurlijke eliminatie via de ontlasting te bevorderen.
 • Lage prijs: als je kat geen specifieke gezondheidsproblemen heeft, bespaar dan geld door te kiezen voor goedkope brokjes, voornamelijk met vlees en vitamines, voor een gezonde en volledige voeding.

Kattenbrokken: onze tips

Chat stérilisé

Ik heb een gesteriliseerde kat

Sterilisatie kan je kat op het pad van zwaarlijvigheid zetten en de ontwikkeling van nierstenen bevorderen, als je hun dieet niet aanpast. Volgens wetenschappelijke studies zijn de gevolgen van het steriliseren van een kat dat ze hun energiebehoeften verminderen en, paradoxaal genoeg, hun voedselconsumptie verhogen. Het is daarom belangrijk om voor gesteriliseerde katten brokjes te kiezen waarbij het vetgehalte en mineralen worden gecontroleerd.

Gecastreerde katten moeten ook voldoende water drinken om hun kwetsbare urinewegen te behouden. Om hen te helpen, kan je een waterfontein installeren en hem natvoer geven, lekker en zeer rijk aan water,.

Ik heb een gevoelige kat

Een kat kan huid- of spijsverteringsproblemen krijgen die verband houden met zijn dieet. Het is daarom belangrijk om het dieet aan te passen aan deze zwakke punten en te kiezen voor brokjes voor gevoelige katten die deze ongemakken beperken. Ze bevatten specifieke ingrediënten om de schoonheid van de huid en het haar te bevorderen of om de spijsvertering te herstellen. Biologisch voer of graanvrije voeding kan ook een oplossing zijn.

Ik heb een indoor kat

Vanwege de nogal huiselijke levensstijl bewegen katten binnenshuis veel minder dan een kat met toegang naar buiten, wat snel overgewicht kan bevorderen. Om gewichtstoename te beperken, kan je kiezen voor "binnen" brokjes voor indoor katten. Dit gebrek aan activiteit kan ook het effect hebben op het aantal opgenomen dode haren. Omdat een zittende levensstijl niet de neiging heeft om de darmtransit te stimuleren, komt het vaak voor dat deze katten constipatieproblemen krijgen door haarballen. De "indoor" -brokjes zijn ook rijk aan vezels om de verwijdering ervan te bevorderen, evenals de "haarbal" -brokjes, d.w.z. anti-haarballen. Opdat hij zichzelf kan zuiveren, is er catnip die kan gebruikt worden als voedingssupplement, naast zijn dagelijkse voeding.

image chat tshirt bleu

Kortom, het is noodzakelijk om je kat kwaliteitsvoer te geven dat perfect is afgestemd op zijn dagelijkse behoeften, rekening houdend met zijn leeftijd, zijn speciale behoeften en zijn energieverbruik in verband met zijn levensstijl. Voor maximale gezondheidsvoordelen kunnen de meest gevoelige katten profiteren van een graanvrij of medisch dieet, aanbevolen door een dierenarts. 

Ten slotte, als het belangrijk is om hier aandacht aan te besteden, is het ook essentieel om niet te vergeten hem van tijd tot tijd een plezier te doen door hem een ​​klein snoepje te geven.

Cookiebeleid
We vragen jouw toestemming met betrekking tot het gebruik van cookies of vergelijkbare tools om je aankopen op onze site te vergemakkelijken, je gebruikerservaring te verbeteren en om zo te begrijpen hoe onze klanten onze diensten gebruiken. Vertrouwde partners gebruiken deze tools ook in verband met onze advertentieweergave. Je kan je cookies-voorkeuren die toegankelijk zijn via jouw account op elk moment wijzigen..
We vragen jouw toestemming met betrekking tot het gebruik van cookies of vergelijkbare tools om je aankopen op onze... Lees het vervolg
Keuze instellingen Ik ga akkoord