Sorteren op Sluiten

Kooien voor cavia's

Cavia's zijn zeer aantrekkelijk knaagdieren die dagelijks veel aandacht vragen en een perfect aangepaste en onderhouden leefruimte.

Meer

Houten caviakooien Bekijk meer

Onze houten caviakooien zijn modern en zorgen voor een maximaal comfort voor jouw diertje. Bovendien passen ze in ieder interieur.

Konijnenhok Zolia Floky - 95 cm
Konijnenhok Zolia Floky - 95 cm
Beoordelingen 4.5 7
Hok binnen en buiten Zolia. op wielen. perfect voor konijnen en cavia's. 4 360 ° zwenkwielen met remmen. schuiflade. eenvoudig onderhoud. 95 x 45 x 51 cm
in plaats van :
€139,99
€89,99
Hok ZOLIA Janis - 115 x 60 x 92 cm
Hok ZOLIA Janis - 115 x 60 x 92 cm
Beoordelingen 4.5 6
Hok voor binnen en buiten Zolia Janis. Strak Scandinavisch ontwerp. Perfect voor konijnen en cavia's. met accessoires. 4 360 ° zwenkwielen met remmen. Schoonmaaklade. Eenvoudig onderhoud. 115 x 60 x 92 cm
in plaats van :
€199,99
€119,99
Houten binnenhok voor konijnen en cavia's Zolia Keops - 100 cm
Houten binnenhok voor konijnen en cavia's Zolia Keops - 100 cm
Beoordelingen 4 21
Binnenhok voor knaagdieren. afmetingen 100 x 60 x 92 cm. met houten toegangshelling
in plaats van :
€215,99
€129,99
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Kooien voor cavia's

Kies een kooi voor cavia's

Cavia's zijn nu een van de meest populaire dieren om als huisdier te houden. Indien je een cavia wilt nemen, is het belangrjik om na te denken over zijn leefomgeving. Welke caviakooi zal je voor hem kiezen? Waar zet je het neer? 

Allereerst moet de kooi voor een cavia behoorlijk ruim zijn: naar schatting is de grootte voor 2 cavia's gemiddeld 120 cm lang en 80 cm breed en 45 cm hoog.
Je moet weten dat voor cavia's de kooi een soort heiligdom is, het is het centrum van zijn universum en daarom is het erg belangrijk om na te denken voordat je een kooi koopt die achteraf te klein blijkt te zijn. In het ideale geval heeft de caviakooi gegalvaniseerde of verchroomde horizontale balken waartegen het kleine dier kan rusten. De bak (onderaan) mag niet hoger zijn dan 16 cm omdat hij anders niets kan zien van de buitenwereld en zo zou hij heel schuw en sloom worden. Kijken naar wat er buiten de kooi gebeurt, stimuleert zijn nieuwsgierigheid.

Cage rongeur

De verschillende soorten caviakooien

- Kooien met tralies: ze zijn de meest aangepaste kooien en men vindt er alle maten. Ze zijn zeer praktisch en gemakkelijk schoon te maken. Je kunt ook accessoires toevoegen om het te versieren.

- Plexiglas kooien: dit type kooien heeft vaak de voorkeur boven kooien, omdat ze minder lijken op een "cavia-gevangenis". Heel praktisch is ook dat de Plexyglas wanden voorkomt dat hun strooisel uit de kooi wordt gegooid.

- Terrariums: we praten bijvoorbeeld meer over slangen, maar het terrarium kan een oplossing zijn. Er zijn echter enkele nadelen met dit type "kooi", namelijk het gewicht, de kwetsbaarheid, het mogelijke transport en de reiniging.

- Hokken: wordt vooral buitenshuis gebruikt.

Cage exterieur

De essentiële accessoires van de kooi:

  • De schuilplaats/huisje: een houten hut
  • Voerbakken: uit porselein of roestvrij staal
  • Drinkfles
  • Hooruif