Sorteren op Sluiten

Hondenluik

Geef je hond wat vrijheid en laat hem gemakkelijk binnen en buiten door een handig hondenluik te plaatsen in je huis.

Meer
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Hondenluik

Hondenluiken

Hondenluiken zijn praktische accessoires dat je het leven gemakkelijker maken. Met een deur voor huisdieren kan je hond komen en gaan, hoe dat hij het wil. Dat zorgt er dus voor dat jij vrijer bent, maar ook je hond.

Er zijn heel veel hondenluiken om uit te kiezen. Het eerste dat je aankoop zal bepalen, is natuurlijk de grootte. Voor veel kleine honden kan een klassiek hondenluik voldoende zijn. Er zijn ook hondneluikken voor middelgrote en heel grote honden. 

Naast de esthetische details, zoals de kleur van de deur, is het bijvoorbeeld goed om vooraf te bepalen welk type opening je wilt. Er zijn verschillende systemen op de markt: de klassieke en mechanische deur die op elk moment en voor alle dieren in beide richtingen open gaat. Het luik met magnetische of infrarood sleutel dat met een speciaal halsbandsysteem werkt dat je huisdier moet dragen om binnen en buiten te gaan. Dit is erg handig om het binnendringen van zwerfkatten of de hond van de buren bijvoorbeeld te voorkomen. Ook handig als je wilt voorkomen dat je hond even heen en weer gaat, dan hoef je enkel deze halsband te verwijderen. Nog gemakkelijker te gebruiken, is het luik met elektronische chiplezer dat alleen opent voor het dier dat de elektronische identificatiechip draagt, tegenwoordig verplicht voor elke eigenaar van een kat of hond. Het is mogelijk om meerdere nummers te registreren, in de meeste gevallen minstens tien, als je meerdere dieren hebt.

Welk luik je ook kiest, weet dat er een geavanceerd sluitsysteem is voor jouw afwezigheid, bijvoorbeeld voor jouw vertrek op vakantie.

Je vindt een hondenluik voor elke smaak, elk budget en elke behoefte.