-5€ gratis op je eerste bestelling, met code GELUK
-5€ gratis op je eerste bestelling, met code GELUK
Actieve filters:
Wis filters
Sorteren op Sluiten

Hondenbrokken

Hondenbrokken zijn een complete maaltijd, op voorwaarde dat het goed is aangepast. Er zijn dus brokken voor puppy's, brokken voor volwassen en oudere honden, of zelfs graanvrije hondenbrokken. Beloon je hond af en toe met snoepjes!

Meer
Terug
Omhoog
BONNES AFFAIRES

Graanvrij voer voor honden is speciaal ontwikkeld voor honden zodat ze geen last krijgen van voedselallergies. Het voer wordt beter verteerd dan gewone droogvoer. Op Zoomalia vind je de beste merken en producten aan uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.      

Puppybrokken Bekijk meer

Puppy's hebben specifieke behoeftes. Ze zijn in volle groei en hun voeding moet daarop worden aangepast. Hier vind je alle grote merken van droogvoer voor puppy's aan kleine prijzen.

We hebben voor jou alle droogvoer voor kleine honden geselecteerd aan de beste prijzen. Zoomalia raadt je deze voordelige merken aan: Optimus en Quality Sens, voordelige prijs-kwaliteitverhouding.

De voeding van jouw hond moet evenwichtig, gezond en volledig zijn om aan zijn voedingsvereisten te voldoen. Daarvoor hebben wij een reeks aan droogvoer voor middelgrote honden.

Grote honden hebben andere voedingsvereisten dan kleine honden. Ze hebben een grotere spiermasa en kunnen dus meer of sneller last hebben van gewrichtsproblemen. Hier vind je alle grote merken voor droogvoer voor grote honden.

Wanneer je hond ouder wordt, veranderen ook zijn voedingsbehoeften. Hij beweegt minder, heeft misschien last van gewrichtsproblemen, nierproblemen, enz. Het is dus noodzakelijk om ook zijn voeding aan te passen. Kies voor droogvoer voor senior honden, aan lage prijzen, aangepast aan hun nieuwe behoeften.

Sommige honden hebben specifieke behoeften en zijn gevoeliger dan andere. Daarom heeft Zoomalia de beste merken uitgekozen voor honden met specifieke behoeften: urineproblemen, huidproblemen, verteringsproblemen, ...

Net als voor een atleet die een speciaal dieet volgt, is de voeding van je hond net zo belangrijk om teleurstellingen tijdens sportevenementen of wedstrijden te voorkomen; en om je hond het hele jaar door in vorm te houden

Actieve honden hebben nood nood aan speciale voeding, rijk aan energie zodat ze kunnen presteren. Zoomalia heeft een gamma van hondenbroeken speciaal voor actieve honden, wedstrijdhonden of jachthonden, of gewoon voor honden die overlopen van energie!

Speciaalvoer per ras Bekijk meer

Voor ieder wat wils! Sommige rassen hebben specifieke behoeften. We zijn hen zeker niet uit het oog verloren! Voor jou hebben we een selectie aan droogvoer geselecteerd, perfect aangepast aan de vereisten van jouw hond.

Bio is heel gezond voor jouw huisdier, daarom heeft Zoomalia een selectie opgesteld van natuurlijke, biologische hondenbrokken. Op die manier kan je je hond verantwoordelijke, gezonde voeding toedienen, goed voor zijn gezondheid als voor het milieu.

Zoomalia heeft voor jou een selectie aan droogvoer een voordelige prijzen uitgekozen, waarbij kwaliteit nog steeds voorop staat. 

Tips 2024 : Hondenbrokken

croquettes chien langue

Hondenbrokken zijn een basisvoedsel voor alle honden. Hondenvoer is net zoals eten voor de mens, heel belangrijk en heeft hij elke dag nodig! Op voorwaarde dat het goed aan hem is aangepast. Er zijn dus hondenbrokken speciaal aangepast voor puppy's, volwassen honden en senior honden om hen op zijn best te begeleiden en te ondersteunen, ongeacht zijn leeftijd. Er is ook hondenvoer zonder granen om volledig aan zijn instinctieve carnivoorbehoeften te voldoen.

Welke brokken kies ik voor mijn hond?

emmanuelle zoomalia

Allereerst moet er speciale aandacht worden besteed aan de kwaliteit van het voer. Het is dus belangrijk om de samenstelling en de ingrediënten te ontcijferen. 

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het graangehalte, dat beperkt of zelfs nul zou moeten zijn, evenals aan de kwaliteit van de belangrijkste eiwitbron, vaak vlees, dat de belangrijkste voedingsstof is.

Het is mogelijk om premium voedsel in te slaan dat is samengesteld uit hoogwaardige producten die speciaal zijn samengebracht om voedsel van hoge kwaliteit te vormen. De ingrediënten zijn licht verteerbaar en hebben een hoge energetische waarde en voedingswaarde.

Houd rekening met de volgende criteria:

Leeftijd
Alle honden, ongeacht hun grootte, voldoen tijdens hun leven aan dezelfde specifieke behoeften: puppy, volwassen honden en senior honden. Groeivoeding is te herkennen aan hun termen: "Puppy" of "Junior". Voor volwassen honden zijn dit "Adult", "Maintenance", "Adult Canine", "Mini Canine", "Large Canine", "Oral Care Adult, enz. Voor oudere honden is dit "Senior".
Grootte
Grote hondenbrokjes zijn geschikt voor grote dieren die dus grotere brokken en grotere porties nodig hebben. Het omgekeerde geldt ook voor kleine honden en middelgrote honden!
Behoeften
Een actieve hond heeft andere fysiologische behoeften dan een hond die bijvoorbeeld aan obesitas lijdt. Light producten zijn bijvoorbeeld voor dieren met overgewicht.

Verschillende types hondenbrokken

 • Puppy's: om goed te groeien (voor grote honden is dat tot 14 maand)
 • Kleine honden: wegen minder dan 10 kg.
 • Middelgrote honden: tussen 10 en 30 kg
 • Grote honden: tussen 30 en 45 kilo
 • Oudere honden: ouder dan 8 jaar (voor groot ras) en 10 jaar voor klein ras
 • Gesteriliseerde honden/honden met overgewicht: Na sterilisatie zijn honden vatbaar voor gewichtstoename en wordt hun caloriebehoefte verminderd. Het is daarom noodzakelijk om hun dieet aan deze fysiologische verandering aan te passen.
 • Actieve honden: Het is belangrijk om het dieet van je trouwe metgezel aan te passen aan de intensiteit van zijn fysieke activiteit. Een dier dat veel beweegt, heeft dus rijke brokjes van goede kwaliteit nodig om in zijn behoeften te voorzien.
 • Graanvrij: ligt dichter bij hun natuurlijk dieet. Honden zijn vleeseters.
 • Biologisch: Voedsel gemaakt met ingrediënten van topkwaliteit uit de biologische landbouw.
 • Gevoelige honden: Om dieren te helpen met voedselgerelateerde gevoeligheden, zoals huid- of maag-darmaandoeningen.
 • Per ras: Naast de grootte is ook het ras van je hond belangrijk. Een volwassen Chihuahua heeft dus niet hetzelfde voedsel nodig als een Duitse herder in termen van hoeveelheid, grootte van de korrels, maar ook in vorm van de brokjes en samenstelling!
 • Bi-voeding: als we het over droogvoer hebben, moeten we ook aan natvoer denken! Hierdoor kan je je hond een gezonde en uitgebalanceerde maaltijd geven door droog- en natvoer af te wisselen.
 • Sportieve honden: net als een actieve hond heeft een sporthond zeer belangrijke voedingsbehoeften vanwege zijn regelmatige fysieke activiteiten (hondensport) en zijn dagelijks leven als atleet, hardwerkende hond, redder, of ...

Hondenbrokken: onze tips

Ik heb een puppy

Na het spenen van de puppy, rond de leeftijd van 8 weken, kan je brokjes aanbieden die zijn aangepast aan zijn groei, zijn melkhoektanden, zijn morfologie, zijn ras en zijn gevoeligheid. Gedurende 1 jaar tot volwassenheid, of zelfs 2 jaar voor grote rassen, heeft je puppy voedsel van hoge kwaliteit nodig dat zijn energiekosten twee keer zo hoog dekt als een volwassen hond. Ons assortiment puppybrokjes omvat droogvoer dat rijk is aan eiwitten, vitamines, calcium, magnesium, ijzer en zink, gemakkelijk te kauwen en te verteren. Het wordt aanbevolen om zijn maaltijden 4 keer per dag te verdelen en hem kleine porties in zijn kom te geven.

demo croquettes chien

Ik heb een kleine hond

Kleine honden zijn vaak zeer levendig. Gezien hun snel metabolisme is het essentieel om kwaliteitsvoedsel te geven. Kleine honden hebben een langere levensverwachting dan volwassen honden en daarom is het essentieel dat hun dieet een hoog gehalte aan antioxidanten bevat om ze zoveel mogelijk te beschermen tegen de gevolgen van veroudering. Ten slotte vereist hun kleine mond een kleinere hondenbrokjes om kauwen te bevorderen.

gamelle avec croquettes chien

Ik heb een middelgrote/grote hond

Grote honden hebben een grote eetlust en een trage stofwisseling, maar hebben minder calorieën nodig dan honden van kleine rassen. Hun dieet moet daarom een ​​laag vetgehalte hebben, zodat ze hun vorm behouden en beter verteren. Ten slotte bevat dit soort brokken de juiste hoeveelheid mineralen en calcium om hun fragiele gewrichten en hun grote skelet te behouden.

main croquettes chien

Ik heb een gesteriliseerde hond/hond met overgewicht

Na sterilisatie worden de calorie-eisen van de hond met 20% verminderd. Het is dus onvermijdelijk om van voeding te veranderen, aangepast aan zijn nieuwe behoeften. Het is daarom belangrijk om zijn voedsel te veranderen door vetarm voedsel. Voor honden met een overgewicht, of zelfs obesitas, worden hondenbrokjes aanbevolen om een optimaal gewicht terug te krijgen en dit te stabiliseren.

Ik heb een actieve/sportieve hond

Je hebt het geluk een hond te hebben met een explosief temperament, die regelmatig zuurstof krijgt, elke dag rent, gaat jagen of je vergezelt bij je sportieve prestaties of bij je reddingsmissies. Je weet dan dat de brokjes van een actieve of atletische hond van zeer goede voedingskwaliteit moeten zijn om zijn dagelijkse energie te vullen en zijn botten en gewrichten te versterken. Zo helpen de inname van dierlijke eiwitten, superfoods en voldoende inname van koolhydraten hem gezond te voeden en zijn gezondheid op lange termijn te behouden. Wees waakzaam voor het risico van maagverdraaiing: om dit te voorkomen, moet je de maaltijden met ten minste 3 uur geven voordat je fysieke oefeningen met je hond doet.

Ik heb een oudere hond

Eigenaar van een oudere hond, je kan brokjes kiezen die zijn gezondheidsproblemen respecteren. Vanaf de leeftijd van 7/8 jaar neemt zijn fysieke activiteit af en kan ook de frequentie en hoeveelheid van zijn maaltijden worden verminderd (1 tot 2 maaltijden per dag). Zijn ouder wordend lichaam heeft een ​​dieet nodig dat is aangepast aan zijn werkelijke behoeften. Of je hond nu actief is, passief, overgewicht heeft of een goede conditie heeft, je trouwe en oude vriend profiteert van droge voeding verrijkt met eiwitten en vitamines (calcium), vetarm en zonder granen die zijn spijsverteringsgevoeligheid respecteren en de tekortkomingen opvullen.


Kortom, met geïnformeerde aandacht kan je de beste brokjes voor je hond kiezen, zowel voor zijn gezondheid als voor zijn plezier. Als je hem een ​​gezond en uitgebalanceerd voedsel wilt aanbieden, kies dan voor biologische voeding, BARF of op basis van huishoudelijke porties waarbij pasta en rijst voor honden perfect is voor complete en heilzame voeding, in combinatie met voedingssupplementen. Je kunt de menu's ook variëren door natvoer aan te bieden, in de vorm van blikvoer of voer in zakjes, rijk aan water en buitengewoon smakelijk. Voor het geval dat je hond een acute of chronische pathologie vertoont, zal je dierenarts je waarschijnlijk doorverwijzen naar veterinaire voeding om zijn gezondheid te ondersteunen en zijn behandeling het beste te begeleiden via zijn eten. Zorg er ten slotte voor dat je het voedsel in de best mogelijke omstandigheden bewaart, bijvoorbeeld in een container.

Cookiebeleid
We vragen jouw toestemming met betrekking tot het gebruik van cookies of vergelijkbare tools om je aankopen op onze site te vergemakkelijken, je gebruikerservaring te verbeteren en om zo te begrijpen hoe onze klanten onze diensten gebruiken. Vertrouwde partners gebruiken deze tools ook in verband met onze advertentieweergave. Je kan je cookies-voorkeuren die toegankelijk zijn via jouw account op elk moment wijzigen..
We vragen jouw toestemming met betrekking tot het gebruik van cookies of vergelijkbare tools om je aankopen op onze... Lees het vervolg
Keuze instellingen Ik ga akkoord